Over Annette en Jeroen

Annette Mulder – Kindercoach/ Coach/ Trainer, in Amsterdam en omstreken (Nieuw Vennep, Aalsmeer, Kudelstaart, Uitgeest, Heemskerk, Muiderberg, ‘t Gooi, Almere)

“In 1998 ben ik afgestudeerd in de richting Communicatie aan de Hogeschool Holland te Amsterdam. Ik ben werkzaam geweest in de zakelijke dienstverlening zoals bij Cisco Systems, Financial Dynamics te Londen, maar ook bij PriceWaterhouseCoopers als communicatieadviseur. Dit was een enorm leuke en intensieve tijd. Vervolgens heb ik de Post-HBO opleiding gedaan tot Kindercoach. Toen was het tijd om mijn hart te volgen en ben ik gaan werken bij een stichting die zich inzet voor kinderen met sociale en emotionele problemen. Door onder andere deze ervaring, kwam ik erachter dat ik maar één ding wil: kinderen helpen zich sterk te maken en ouders begeleiden hoe ze hun kind hierin het beste kunnen ondersteunen.

Individuele begeleiding en trainingen op basisscholen

Ik begeleid nu al een aantal jaren kinderen en volwassenen op individuele basis en geef ik trainingen op basisscholen voor ouders, kinderen en leerkrachten. Door de manier waarop ik kinderen en ouders begeleid, is er gegarandeerd resultaat. De technieken die o.a. gebruikt worden in de trainingen variëren van theatersport, gesprekstechnieken, rollenspellen, visualisaties tot bewegingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Ik ben ervan overtuigd dat deze combinatie ervoor zorgt dat het kind en de ouder dichter bij zichzelf komen te staan. Dat de gehele omgeving van het kind wordt betrokken in het proces, is van groot belang. Door nauwe samenwerking met de ouders (zij kennen hun kind het beste) en met de leerkrachten, kom je altijd tot een gewenst resultaat en dat is wat je wilt voor je zoon of dochter!”

In onze praktijk wordt er ook gewerkt met oer-oude meditatie- en ademhalingstechnieken, die een transformerende werking hebben in je leven. Je wordt begeleid om meer vanuit je hart te leven waardoor je je niet meer laat leiden door je hoofd. De methode is zodanig krachtig dat je innerlijke en uiterlijke wereld verandert op een prachtige positieve wijze! Je voelt je energiek, blij, rustig, mooi en krachtig, iets wat mijn leven heeft verrijkt als vrouw, partner, moeder, dochter en therapeut. Ik voel me oprecht heel dankbaar voor mijn leven en ben heel gelukkig met wie ik ben!

Jeroen Grootjen – Cranio Sacraal Therapeut
Psychosomatisch Fysiotherapeut, in Amsterdam en omstreken (Nieuw Vennep, Muiderberg, Almere, Leiderdorp)

Post-HBO opleiding Psychosomatische Fysiotherapie

“Na mijn afstuderen aan de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik al vrij snel de 3-jarige Post-HBO opleiding Psychosomatische Fysiotherapie gaan volgen. Ik heb als fysiotherapeut in veel verschillende settings gewerkt: verpleeghuis, ziekenhuis en in verschillende particuliere praktijken in en om Amsterdam.

Fysieke klachtenmentale en emotionele problemen

Door deze ervaringen heb ik ook veel verschillende mensen ontmoet, allen met hun eigen verhaal. Via de Psychosomatische Therapie werd naast mijn werkveld ook mijn interesse breder. De fysieke klachten maar vooral ook de mentale en emotionele problematiek hebben mijn interesse.

Emotionele spanningen en fysieke klachten

Tijdens mijn de opleiding tot Cranio Sacraal Therapeut, kwam alles samen: de emotionele spanningen, mentale klachten gekoppeld aan fysieke klachten; de mens werd voor mij weer een geheel. De cranio sacraal therapie en de psychosomatiek vullen elkaar geweldig aan. Bij elke klacht zijn altijd de 2 aspecten aanwezig, het (mentale) denken en het (emotionele) voelen. Op deze manier kan ik de gehele mens zien die voor mij zit, met alle aspecten van het leven in zich.

Cranio Sacraal Therapie; creëren van bewustzijn, inzicht en bovenal ruimte!

Ik heb ervaren dat de mens zich bewust of onbewust uit zijn kracht laat zetten door externe omstandigheden (relatie, werk, familie, vrienden) maar ook door interne omstandigheden (angst, verdriet, boosheid, teleurstelling, frustratie, onmacht). Door deze omstandigheden te onderzoeken, creëren we bewustzijn en inzicht waardoor er mogelijkheden komen in de “onmogelijkheden”. Ik werk elke dag met enorm veel plezier en vanuit mijn hart.. Ik werk met de kern van de mens. Het gaat om het verhaal achter het verhaal; veelal om het ‘pijnlijk getroffen kind’ in de volwassene. Ik zoek met mijn cliënten naar de essentie, betekenis- en zingeving. Alles met als resultaat dat een ieder weer in contact komt met zichzelf, zijn authentieke Zijn en daarmee met zijn/ haar blokkades, beperkingen en patronen, zodat ieder mens de keus heeft om weer volledig in de eigen kracht te staan wanneer hij/ zij maar wil maar bovenal vrij is. Door blokkades, beperkingen en patronen letterlijk in beweging te brengen en vrij te maken, ontstaat er in de mens ruimte, emotioneel, fysiek, mentaal en gaat energie weer stromen!

Naast de Cranio Sacraal Therapie begeleid ik mensen ook nog middels (Transformatie) coaching bij bewustzijnsprocessen.

Eind juni 2017 heb ik de basisopleiding EMDR therapie afgerond, de EMDR therapie is een uitermate effectieve interventie voor de behandeling van trauma gerelateerde klachten, maar tevens ook om ontwikkeld en ontstaan gedrag, wat ooit nodig was in het leven om te overleven en nu niet meer wenselijk is, te veranderen en opnieuw wenselijk gedrag te realiseren. De effecten die merkbaar zijn bij het verminderen van angst en spanning door de EMDR zijn gewoonweg wonderlijk te noemen. Het is een prachtige aanvulling op de Psychosomatische Fysiotherapie en de Cranio Sacraal Therapie. Het maakt mijn therapie aanbod compleet.”

"Succes is nooit het einde en een mislukking is nooit fataal. Uiteindelijk gaat het allemaal om moed." ~ George Tilton
Scroll to Top